Prva večer s Matom Jankovićem rasprodana

U petak, 28. kolovoza u restoranu Đurina Hiža gostovat će chef Mate Janković koji će kuhati večeru u četiri slijeda koja se sastoji od tartara od odležane govedine – soubisea od luka, umaka od ovčjeg sira, spice panko mrvica.

U drugom slijedu chef će poslužiti „arancine“ od pulled piletine s tekućom sredinom od češnjaka, džemom od rajčice i majonezu s bosiljkom, a zatim slijedi confit od carskog mesa, ružmarin jus, pire od zelene jabuke i glazirana mrkva, dok je za desert osmislio mousse od čokolade i timut papra, pečene breskve i dimljene zlatne grožđice.

Zbog velikog broja zainteresiranih gostiju i rasprodane večere u rekordnom roku, Mate Janković će u nešto drugačijem formatu pripremati svoja jela i u subotu, 29. kolovoza.

Tako će u subotu zajedno s mladom cheficom Katarinom Vrenc pripremati sashimi fileta cipla, gel jagoda-limun, carpaccio od mladog korjenastog povrća i kremu od dimljenog celera.

U drugom slijedu Janković priprema „arancine“ od pulled  piletine s tekućom sredinom od češnjaka, džemom od rajčice i majonezu s bosiljkom, a u trećem slijedu confit od carskog mesa, ružmarin jus, pire od zelene jabuke i glaziranu mrkvu. Desert pripada Katarini Vrenc koja će poslužiti tart od badema i skute, confit od limuna i svježu krušku.

Svoje mjesto možete rezervirati na Facebook stranici ili mailom na reshetka.international@gmail.com. Požurite jer mjesta su ograničena!