U subotu i nedjelju u Đurinoj Hiži kuha chef Mate Janković

 U subotu 28. i nedjelju 29. kolovoza chef Mate Janković u restoranu Đurina Hiža će pripremati večeru u četiri slijeda.

U prvom slijedu gosti će moći probati tartar od odležane govedine – soubise od luka, umak od ovčjeg sira, spice panko mrvice. U drugom slijedu chef će poslužiti „arancine“ od pulled piletine s tekućom sredinom od češnjaka, džemom od rajčice i majonezu s bosiljkom. Zatim slijedi confit od carskog mesa, ružmarin jus, pire od zelene jabuke i glazirana mrkva, dok je za desert osmislio mousse od čokolade i timut papra, pečene breskve i dimljene zlatne grožđice.

Drugu večer, u subotu 29. kolovoza u kuhinji u Đurinoj Hiži nam se pridružuje i mlada chefica Katarina Vrenc koja će zajedno s Matom Jankovićem pripremati četiri slijeda za sve subotnje goste.

Tako će u prvom slijedu gosti kušati sashimi fileta cipla, gel jagoda-limun, carpaccio od mladog korjenastog povrća i kremu od dimljenog celera.

U drugom slijedu Janković priprema „arancine“ od pulled piletine s tekućom sredinom od češnjaka, džemom od rajčice i majonezu s bosiljkom, a u trećem slijedu confit od carskog mesa, ružmarin jus, pire od zelene jabuke i glaziranu mrkvu. Desert pripada Katarini Vrenc koja će poslužiti tart od badema i skute, confit od limuna i svježu krušku.