Pogledajte kako je prošlo druženje s Palfijem

Ovog petka, 16. travnja i subote 17. travnja ugostili smo Marka Palfija koji je u našoj kuhinji i s našim timom pripremao jela okusa sjevera. O popularnosti govore i rasprodana četiri termina, a svi zainteresirani za sam početak, u znak dobrodošlice primili pozdrav sa šanka i pozdrav iz kuhinje. Pozdrav iz kuhinje sastojao se od gusje jetre, domaćeg džema od marelice, čipsa od pajceka i sira i vrhnja.

Nastavili smo druženje uz hladno predjelo, odnosno ramstek, dimljenu ciklu, maslačak i hren a zatim i toplo predjelo koje je bilo osmišljeno kao pire od šafrana, šparoge s medvjeđim lukom i kraljicom sjevera, belskom pastrvom.

Za glavno jelo, svi prisutni su kušali smokey goveđa rebra, biftek, ljutiku i mrkvu u kavi, a sve smo zaokružili sa kukuruznom zlevkom, bijelom čokoladom s makom i jagodama.

Sve je bilo popraćeno vinima sjevera čija su vina predstavljali i sami vinari.

Tako smo u petak mogli čuti nešto više o vinima iz vinarije Štampar, a u subotu iz vinarije Habuzin. Kako nam je bilo pogledajte u galeriji koja slijedi.

 

 

Leave a comment